Diverse reduceri!

Biasicom

joi, 11 iulie 2013

Bacul si Burlacul

  Zilele trecute era mare forfota pe la televizor cu bacul.
  Unii promovau şi mediatizau intens ştirea cu spaga de la un liceu din Bucureşti, alte televiziuni făceau grafice şi statistici cu elevii care nu au promovat şi câţi bani trebuie să dea statui pentru şomaj. La alte televiziuni erau organizate talk-show-uri pe tema învăţământului, cum că profesorii ar fi de vină pentru nereuşita elevilor, alţii ziceau că programa şcolară este greşită, ba nu, tot sistemul de învăţământ este prost gândit şi structurat. 
    Aproximativ cam 90% din emisiunile care au abordat tema bacalaureatului promovau dezastrul şi elaborau numeroase exemple negative, în rest foarte puţine ştiri despre elevii care au învăţat 4 ani de zile, elevii care au resit să îşi facă părinţii şi profesorii mândrii de notele obţinute. Acei elevi care au obţinut nota 10 pe linie, care merită tot respectul şi laudele noastră, dar pe care sunt sigură că ţara noastră o să îi piardă în favoare altor state care o să le ofere o şansă şi un viitor.
   Dar cui să îi pese de aceste elevi, când eu consider că pentru nereuşita elevilor este şi vina mass-mediei pentru că promovează din ce în ce mai mult şi mai abuziv emisiuni care se bazează doar pe faptul de a avea bani şi nu se mai pune accentul pe cultura generală şi pe bun simţ.
  Una dintre emisiunile care zic că promovează şi denaturează gândirea tinerilor este şi emisiune, Burlacul".
  Mi se pare o emisiune care denaturează mai multe aspecte. Când vezi acele fete care ar face orice doar ca să fie cu acel băiat, când vezi la ce se decurge şi de ce este în stare o fată doar pentru a fi cu un bărbat în cadrul unei emisiuni mi se pare cam exagerat.
  Iar formatul emisiunii în sine pare cam excentric, peste tot se pune bază pe lux: peisaje exotice, maşini, iahturi, staţiuni şi hoteluri de lux.
 Păi când o tânără vede că pentru ajunge în acele zone şi să se bucure de viaţă trebuie doar să arate bine şi să nu mai aibă scrupule ce credeţi că alege? Se apucă de învăţat sau se apucă de ţinut diete, machiaje excentrice şi alte chestii de genul?
  Când vezi că un bărbat poate alege pe rând oricare femeie şi să facă orice cu ea, oare se va mai pune problema relaţiilor stabile în viaţa cotidiană a tinerilor?
  În principiu cred că şi mass-media are un rol important în dezvoltarea şi gândirea tinerilor, de ce nu se promovează tineri talentaţi, tineri inteligenţi care au reuşit să facă ceva, tineri care prin povestea lor să îi facă şi pe alţii să înveţe, să studieze şi să ajungă oamenii cu un viitor străluci.







( sursta foto http://www.finantistii.ro )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu